De assistentes en de praktijkondersteuners
Assistentes
De assistentes staan u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Zij maken afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonische spreekuur. Zij weten het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt hun ook bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek.
U kunt bij de assistente op afspraak terecht voor:
- Bloeddruk meten
- Aanstippen van wratten
- Verbinden van wonden
- Oren uitspuiten
- Hechtingen verwijderen
- Urine onderzoek: graag vóór 10:00 brengen
- Uitstrijkjes (in het kader van het bevolkingsonderzoek)
Voor het maken van afspraken en visites, kunt u dagelijks bellen tussen 08:00 en 10:00 tussen. De assistente zal naar uw klacht vragen om de ernst van de klacht te bepalen en te beoordelen of een afspraak van toepassing gaat zijn.
Voor het opvragen van uitslagen kunt u dagelijks bellen tussen 13:30 en 15:30.
Urine controle
Bij het nakijken van de urine verzoeken wij u de urine vóór 11:00 in de ochtend in te leveren. De beste urine om te testen is de eerste ochtend urine. Mocht u het niet gelijk om 08:00 in kunnen leveren kunt u het in de koelkast bewaren. De assistente zal de urine nakijken en het beleid met de huisarts bespreken. Voor de uitslag van de urine kunt u ’s middags tussen 13:30 en 15:00 terug bellen
Praktijkondersteuning
In onze praktijk zijn twee soorten praktijkondersteuners werkzaam; de praktijkondersteuner – somatiek ( POH-S, genoemd) en de praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg ( POH-GGZ genoemd). Naar beide praktijkondersteuners kunt u worden doorverwezen door de huisarts.
POH-S
De POH-S behandelt en begeleidt patiënten met chronische aandoeningen zoals diabetes, hart- en vaatziekten (inclusief een verhoogd risico hierop) en longziekten (COPD en astma).
POH- GGZ
De POH-GGZ begeleidt zelfstandig patiënten met psychische klachten. Indien nodig kan de POH-GGZ doorverwijzen voor intensievere behandeling en begeleiding.